Damwandplaten

rs500-damwandplaten

Damwandplaten RS500

De damwandplaten RS500 wordt gebruikt voor moderne daken die geen dakpan vorm willen.

T18 1

Damwandplaten T18

De damwandplaten T18 is geschikt voor wand en dak zoals: plafonds, daken, magazijn hallen etc.

 

 

T18 1

Damwandplaten T6

De damwandplaten T6 wordt gebruikt zowel gevel als dak bijvoorbeeld op garagedeuren.

T18 1

Damwandplaten T35

De damwandplaten T35 zorgt voor een elegante uitstraling en is bedoeld voor dak en wand.

Zetwerk

Kielgoot
Ovale nok
Eindstuk
Drieh. nok
Muurplaat
Onderlegger
Platte nok
Windvanger

Accessories

Verf
Folie
Vulstroken
Schroeven
Schroeven

Onze service

Platen op maat
Offerte in 30 min
Lage bezorg kosten
Tijdens de levering
Laagste prijs garantie

Contact

U kunt ons bellen
U kunt ons appen
U kunt ons mailen
U kunt online chatten
Vakkun-dige advies

Wat zijn damwandplaten

Damwand platen zijn bijzondere platen staal die bestaan uit een bijzondere afwerking over een bepaald oppervlakte, deze damwand platen worden in het heden gebruikt voor het bedekken van daken en gevels, zo zijn damwand platen ook verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals dakpanprofielen, damwandprofielen en nog vele vormen. Niet alleen worden deze damwandplaten gebruikt voor huizen/gebouwen, zo worden ze ook gebruikt bij diverse hal- en stallenbouw. De damwand platen worden steeds vaker gebruikt als plaatsvervanger van de bekende dakpannen. Wegens de makkelijke manier van toepassen zijn damwand platen een zeer makkelijke, goedkope en uitstekende manier voor het bekleden van (groot en kleine) daken, zo zijn de damwandplaten in diverse kleuren verkrijgbaar dus worden ook de mogelijkheden van uw keuzes groter, ook zijn de damwandplaten in verschillende soorten materialen verkrijgbaar zoals staal (verschillende soorten, aluminium en transparant.

Wat onderscheid zich van de dakpanplaten?

U zou denken dat de gevelplaten exact hetzelfde zijn als de dakplaten zelf, echter is er toch wel een duidelijk verschil, dit verschil is dat de brede kant van de gevelplaat opwaarts richt, dit in tegenstelling tot de dakpanplaten, tenzij de dakplaat spiegelbaar is.  Dit is vanwege het feit dat de damwandplaten (die als gevelbeplating dienen) omgekeerd gecreëerd worden door de fabrikant. Ook worden de damwandplaten vaak gebruikt als alternatief voor dakpanplaten wegens het feit dat bij sommige hellingen (kleiner dan 7-8 graden) de dakpanplaten geen optie zijn.

Wat zijn de voordelen van de damwandplaten?

  • De damwand platen zijn gegarandeerd waterdicht
  • De damwand platen zijn gemakkelijk te monteren.
  • De damwand platen hoeven niet onderhouden te worden (geen aantasting van mosvorming etcetera).
  • De damwand platen gaan lang mee.
  • De damwand platen zijn zeer goedkoop.
  • De damwand platen hebben een klassiek uiterlijk, wat lijkt op de dakpan.

Net als bij dakpanplaten, kunnen de damwandplaten bij zeer slecht weer een probleem met zich meenemen, namelijk dat de damwandplaten voor geluidsoverlast kunnen zorgen vanwege het staal die de damwandplaten bevatten, ook zegt men dat de damwandplaten een duidelijk verschil in het uiterlijk hebben, echter zijn wij zelf van mening dat u een professional moet zijn op dit gebied mits u dit zou kunnen erkennen.

Monteren damwandplaten

Bij het monteren van de damwand platen kunnen vele verschillende methodes te pas komen, voordat je die methodes toepast moet je wel zeker weten dat u klaar bent om aan de slag te gaan, zo controleert u een paar dingen om zeker te weten dat u klaar bent om aan de slag te gaan, namelijk; het vermijden van vocht, wanneer u damwand platen monteert, wilt u geen vocht tussen uw damwand platen wegens de vele problemen waar vocht voor kan zorgen, om dit te vermijden plaatst u een onderfolie dat ervoor zorgt dat de condensatie afneemt, waardoor u geen last zult hebben van vocht.