Dakpanplaten

Corda1a

Dakpanplaten Corda

De dakpanplaten Corda heeft een traditionele uitstraling. Deze stalen pannen is vergelijkbaar met oud Hollandse dakpan motieven.

Astra1b

Dakpanplaten Astra

De dakpanplaten Astra heeft een Zuid-Europese uitstraling en is zeer vergelijkbaar met de keramische dakpannen.

 

 

Monda1a

Dakpanplaten Monda

De dakpanplaten Monda heeft een moderne uitstraling. De Monda dakpan heeft een duidelijke structuur en een hoge voorkant.

Zetwerk

Kielgoot
Ovale nok
Eindstuk
Drieh. nok
Muurplaat
Onderlegger
Platte nok
Windvanger

Accessories

Verf
Folie
Vulstroken
Schroeven
Schroeven

Onze service

Platen op maat
Offerte in 30 min
Lage bezorg kosten
Tijdens de levering
Laagste prijs garantie

Contact

U kunt ons bellen
U kunt ons appen
U kunt ons mailen
U kunt online chatten
Vakkun-dige advies

Wat zijn dakpanplaten?

Het materiaal van dakpanplaten is een mix van staal en aluminium. Dak panplaten worden vaak gebruikt voor nieuwbouwwoningen en voor renovatieprojecten. De profiel van dakpan platen lijkt erg op de traditionele dakpannen. U kunt het verschil tussen dakpanplaten en dakpannen haast niet merken. De voordelen van dakpanplaten zijn best groot. De dakpanplaten wegen 4,5 kg per m2. Het is niet gewichtig en daarom kunt u dak panplaten makkelijk monteren. Daarnaast is zijn de dakpanplaten in verhouding goedkoper dan dakpannen. De montage van dakpan platen is eenvoudig, omdat de platen in de lengte op maat worden gemaakt. De platen kunt u in een keer op het dak aanleggen. Wanneer de platen goed aangelegd zijn kunt u de volgende platen erg snel afmaken. Dit bespaart u nogal tijd en kosten. Tevens kunt u gebruik maken van ons verschillende kleuren assortiment voor de dakpan platen. Wij leveren geen dak panplaten in aluminium, omdat de coating niet lang mee gaat. De coating van dakpan platen dat gemengd is van staal en aluminium gaat langer mee. Dit materiaal is ook roestvrij, indien u geen slijptol gebruikt tijdens het monteren.

Wat zijn de voordelen van dakpan platen?
- Dak panplaten zijn zeer goedkoop
- Handig en snel te monteren
- Ze zijn niet zwaarder dan nodig (geen extra last)
- Dakpan platen hebben een lang levensduur
- Klassiek model, zo lijkt het exact als een dakpan
- Kunstmatig, dus geen natuurlijke last (mos enzovoorts.)
- Nadelen van de dakpanplaten

Onderzoek
Uit onderzoek is gebleken dat de dak panplaten bij slecht weer (hagel, regen) een last kan zijn, zo zegt men dat de dakpanplaten voor geluidsoverlast kunnen zorgen wegens het feit dat de dakpanplaten van staal zijn gemaakt, ook ervaart men als nadeel dat de kunstmatige dakpan platen er niet uit zien als natuurlijke dakpan nen, alhoewel wij echter een andere mening hebben, zo vinden wij dat dit niet te beoordelen is mits u een expert bent op het gebied van dakpannen, zo is het verschil volgens ons haast tot niet te zien.

Dakpan platen
Dakpanplaten worden steeds meer in gebruik genomen als vervanger van dakpannen, dit wegens de duurzaamheid en de makkelijke mogelijkheid van het monteren door het lichtgewicht van de platen als geheel, ook zijn de dak panplaten zeer goed beschermd tegen aantasting door het gebruik van aluzink (legering van aluminium en zink), dat meerdere beschermlagen met zich mee brengt. Dakpan platen worden steeds meer in gebruik genomen als vervanger van dakpannen, dit wegens de duurzaamheid en de makkelijke mogelijkheid van het monteren door het lichtgewicht van de platen als geheel, ook zijn de dakpanplaten zeer goed beschermd tegen aantasting door het gebruik van aluzink (legering van aluminium en zink), dat meerdere beschermlagen met zich mee brengt.